fbpx
Sfeer in je huiskamer

5x Sfeer in je huiskamer

Onderstaande tips zullen helpen voor het thuisgevoel in jouw huis 

De afgelopen tijd hebben we meer thuis gezeten dan ooit. Zelf heb ik ook gemerkt dat het saai wordt na bepaalde tijd, vooral als je eigen plekje niet meer prettig aanvoelt. Om je huis als thuis te laten voelen kan je verschillende middelen inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een bosje bloemen en een zacht, kleurrijk kleedje voor op de vloer. Mijn naam is Imke, stagiaire bij beeldhouwatelier Simone van Olst, en ik heb vijf leuke ideeën voor je op een rijtje gezet, die jou zeker zullen helpen meer sfeer te creëren in je huiskamer.

  • Planten
    Klein of groot, een groene vriend maakt je interieur helemaal af. Niet alleen is het een mooi plaatje, ook helpt het je te concentreren en houdt het de lucht goed schoon. Zet er ook vooral eentje op of naast je bureau, want onderzoek heeft aangetoond dat kijken naar iets groens rustgevend is, wat weer zorgt voor minder stress. Dit zal zeker helpen met die ene deadline. Ik hoor je denken, die planten laat ik toch doodgaan. Geen stress, begin met de simpelste optie; een cactus. De meeste cactussen hoeven maar eens per maand water, genoeg zonlicht is vaak wel belangrijk. Als je wat meer van grote planten houdt, ga dan vooral voor de monstera. Deze heeft niet alleen weinig water nodig, ook is veel zonlicht niet nodig. Ideaal als je nog een lege donkere hoek in huis te vullen hebt!

 

  • Lichte kleuren Door lichte muren te combineren met beige kleedjes, meubels en stellingen zal dit een erg open gevoel geven. Het brein geeft ons het gevoel dat we opgesloten zitten wanneer we in een dSfeer in je huiskameronkere kamer zijn, wat zal leiden tot de behoefte voor meer bewegingsvrijheid. De illusie dat er meer bewegingsvrijheid is wordt weer gecreëerd door de lichte kamer. Door bijvoorbeeld een witte of beige bank neer te zetten, wordt het licht in de kamer weerkaatst naar het oog. Nu betekent dat natuurlijk niet dat het zonlicht wordt verdubbeld, maar ons brein denkt in deze situatie dat er nog meer licht is ontstaan dan dat er al was. Niet alleen het neerzetten van lichte meubels helpt, ook het vermijden van stukken schaduw is belangrijk. Staat er bijvoorbeeld iets op de vensterbank wat veel licht pikt, zet deze dan liever op tafel of in de kast.

 

  • Zonlicht
    Het zal niet als een verrassing komen dat zonlicht goed is voor de mens. Natuurlijk licht zorgt er namelijk voor dat je je beter kan concentreren, wat zal resulteren in hogere productiviteit. Daarnaast helpt het mee aan je dagritme; wakker worden met licht, gaan slapen wanneer het donker is. Hoe zorg je ervoor dat je geen donkere kamer creëert? De beste oplossing voor het natuurlijk verlichten van een kamer is het hebben van ramen. Hoe groter, hoe beter, in dit geval. Niet alleen helpt zonlicht enorm met het idee dat de kamer een stuk groter is, ook zorgt het voor dat je lichaam meer vitamine D aanmaakt, wat betekent dat de kans op lichamelijke en geestelijke klachten verkleint wordt.
    Wil je het thuis nog gezelliger maken? Neem dan een suncatcher, een kristal die, wanneer je deze voor het raam hangt, ervoor zorgt dat er kleine regenboogjes ontstaan door de hele kamer. Dat zorgt pas sfeer!

 

  • Wierook
    Ook door middel van geuren kan een bepaalde sfeer gecreëerd worden. Wierook is een zeer goede manier om de lucht in een kamer te reinigen en werkt daarnaast zeer rustgevend, door die zuiverende werking en de atmosfeer. Al eeuwenlang wordt wierook gebruikt in religie, als middel om de goden rustig te houden. Als het een god rustig kan houden, dan zal dat bij jou vast een eitje zijn. Wierook bestaat in vele verschillende geuren, ieder met een ander doel. Wil je graag van hoofdpijn af, steek dan een stokje jasmijn aan. Vanille helpt wanneer je minder vrolijk bent en lavendel zal je helpen in slaap te vallen. Bij Kleurrijk Geluk zijn nog meer soorten wierook te vinden, net zoals geurkaarsen en andere leuke hebbedingetjes. Neem er dus vooral een kijkje om de sfeer te ontdekken!

 

  • Plotse kleur
    Een plotse felle kleur is helemaal het einde, vooral als je de afgelopen paar tips ook hebt opgevolgd. Een lichte kamer zonder een eyecatcher kan nogal eentonig overkomen. Denk om dit te voorkomen bijvoorbeeld aan het neerleggen van een groot gekleurd kleed midden in de kamer, of het neerzetten van een enorme, roze vaas op tafel. Als deze grote vormen van decoratie toch niet helemaal jouw ding zijn, kijk dan even in ons assortiment voor prachtige gekleurde stenen en kristallen in de vorm van boekensteunen tot clusters, die zeker pronkstukken in jouw kamer zullen zijn. Niet alleen zijn deze prachtig om te zien, ook heeft iedere steen een betekenis en doel, waar je als eigenaar absoluut van kan profiteren.

 

Na het opvolgen van deze tips moet je je helemaal thuis kunnen voelen in je huisje. En hoe moeilijk het nu ook zal worden, vergeet niet nog naar buiten te gaan om wat extra zonnestralen mee te pakken, ook dit doet wonderen met je mindset.

Amethist in huiskamer

Translate »