fbpx
kuiken_banner

Hoor jij de kuikentjes al piepen?

Tijdens de paasdagen verschijnen er overal opeens kuikentjes. Ook in ons mooie atelier. Nadiya heeft namelijk twee ontzettend leuke kuikentjes ontworpen. En daar zal ze zelf alles over vertellen. 

Het is 21 maart geweest, dat betekent dat de lente officieel is begonnen. Het zonnetje breekt steeds vaker door, de krokusjes langs de weg beginnen te groeien en er worden veel diertjes geboren. Nu het begin april is komen we steeds dichter bij iets nog veel leukers; Pasen.
Om Pasen te vieren hebben wij nieuwe designs gemaakt die passen bij dit feest die makkelijk door jong en oud te maken zijn. Om hier meer over te vertellen hebben we samen met de ontwerper, stagiaire Nadiya, alles op een rijtje gezet.

kuiken pakket

Stel jezelf eens voor
Mijn naam Nadiya Samsoedien en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam en volg de opleiding Mediavormgever. Op het moment zit ik in het laatste jaar en loop ik stage bij Simone van Olst. Simone is beeldhouwer van beroep en heeft haar eigen webshop. Inmiddels loop ik hier al drie maanden stage, hier voel ik me zeer op mijn gemak. In het atelier help ik met het uitzoeken en afronden van bestellingen, de opmaak van de website en af en toe ben ik op de werkplaats te vinden om zelf te beeldhouwen. Ook houd ik mij bezig met de visuele beelden rondom het bedrijf zoals de sociale media.


Wat heb jij ontworpen voor de paasdagen?
Voor Pasen heb ik twee kuikentjes gemaakt uit speksteen. 

Hoe komt het dat je dit design hebt gemaakt?
Simone heeft bedacht een speciale DIY-pakket voor Pasen te maken. Dit bevat niet alleen de kuikentjes, maar ook een eierdop en een haasje. 

Kan je meer vertellen over hoe je te werk bent gegaan?
kuiken pakketDe kuikens zijn ontstaan uit een ander, al bestaand, onbewerkt stuk dier. In dit geval hebben we het over de T-rex en de duif. Eerst heb ik de grote delen weggehaald door middel van raspen, hierna heb ik alle hoeken rond gemaakt.
Vervolgens heb ik de details toegevoegd. Tot slot is het belangrijk goed te schuren en te oliën, dit is belangrijk voor de glans. 

Waardoor heb je je laten inspireren dit design te maken? Heeft het lang geduurd tot je met het perfecte ontwerp kwam? Vertel over je proces.
Door middel van foto’s van kuikens heb ik veel voorbeelden gehad voor het uiteindelijke ontwerp. De werkzaamheden voor het eerste kuiken heeft me zo’n twee middagen gekost. Bij het tweede kuiken was ik binnen één dag al klaar. Dat laat maar 

kuiken pakket

Ben je nog altijd tevreden over het ontwerp?
Met het eerste kuiken ben ik minder tevreden dan de tweede. Dit komt door de vorm van het kuiken, deze is bij de tweede zien; oefening baart kunst. Het lastige aan de kuikens waren de details, zoals de snavel en vleugels, net wat beter gelukt. Het eerste kuiken was meteen mijn eerste beeldhouwwerk, wat natuurlijk even wennen is. Wel is er zichtbaar een grote verbetering bij het vergelijken van de twee kuikens. Qua vorm lijken ze allebei goed op een kuiken, dus uiteindelijk ben ik zeker tevreden.

Waarom vind je dat iedereen deze zou moeten maken?
Het is een leuk diertje om te maken en iedereen kan deze maken. Het stuk speksteen die de klant krijgt is al deels vervormd naar een kuiken, wat ervoor zorgt dat het niet moeilijk is om de vorm te creëren. Ook is het leuk om tijdens Pasen als groepsactiviteit een kuikentje te maken. Ieder een eigen kuikentje, wie wil dat nou niet?

kuiken pakket kuiken pakket kuiken pakket kuiken pakket kuiken pakket kuiken pakket

 

 

Translate »