fbpx
eierdopje - banner

Het is een eitje om een eierdopje te maken

Een eigen eierdopje maken voor Pasen? Of voor een speciaal ontbijt? Yannick verteld hoe hij het gedaan heeft. 

Het is bijna zover; het paasfeest! Wie kent het niet, eieren zoeken in de tuin, deze schilderen en ze vervolgens bij een heerlijk ontbijt oppeuzelen. Is daar geen plek voor, dan wordt het welbekende paashaas kostuum uit de kast getrokken om de kinderen zelf het lekkers te geven.
Ook in ons atelier vieren we uitgebreid Pasen, onder andere door onze limited edition ontwerpen realiteit te maken, speciaal voor dit feest. Zo hebben wij stagiair Yannick iets leuks laten ontwerpen wat handig te gebruiken is tijdens de paasdagen.

ei pakketWie ben jij?
Mijn naam is Yannick en ik ben 18 jaar. Sinds februari loop ik stage bij Simone van Olst. Op het moment zit ik in mijn laatste jaar van de opleiding Mediavormgever op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Dat betekent dat dit mijn laatste stage is voordat ik ga afstuderen.
Wat heb jij ontworpen voor de paasdagen?
Wij verkopen al erg lang de DIY-theelichten, deze heb ik als inspiratie gebruikt voor mijn idee. Uiteindelijk heb ik van één van de lichten een grappige eierdop gemaakt. De vorm die de eierdop aanneemt is een spiegelei en is de perfecte maat voor jouw eettafel.


Hoe komt het dat je dit design hebt gemaakt?
Simone stelde voor dat ik even ging brainstormen over beelden die leuk zijn bij Pasen. Wat is er nou leuker dan een beeld dat je ook echt kan gebruiken? Alle DIY-theelichten zijn plat en het spiegelei kwam als eerste in mij op.

Kan je meer vertellen over hoe je te werk zou moeten gaat?
ei pakketNet als bij elk beeld begint alles met het schetsen van het idee. Je maakt een aantal schetsen van verschillende aanzichten zodat je precies weet hoe het eruit komt te zien. Zodra je hier tevreden mee bent ga je op zoek naar de juiste theelichten (als je het DIY-pakket koopt doen wij dit voor je). Je tekent een rondje voor het eigeel en begint met vijlen rond om dit rondje. Je maakt het zo laag als je zelf wilt, dan maak je het eigeel rond en laat je het goed overlopen in het eiwit.

Nu komt de laatste stap en ook de moeilijkste stap, dat is het vormgeven van het eiwit. Denk eraan dat eiwit een soort dril is als het vloeibaar is. Dit moet je zichtbaar maken in je beeld; elk ei is anders en elk theelicht ook, dus zoek naar jouw juiste vorm.
Ben je helemaal klaar met vijlen, dan moet je hem schuren en in de was zetten. Voor een leuk resultaat kan je het eigeel en het eiwit een andere textuur geven door één van de twee minder ver door te schuren.

Waardoor heb je je laten inspireren dit design te maken? Heeft het lang geduurd tot je met het perfecte ontwerp kwam? Vertel over je proces.
Het ging eigenlijk heel snel en simpel. Simone stelde het voor, ik ging denken en zodra het in mij opkwam begon ik met schetsen. Zo werk ik eigenlijk altijd, ik wil elk idee dat in mij opkomt meteen uitproberen.

Ben je nog altijd tevreden over het ontwerp?
Tevreden ben ik zeker. Wel vind ik dat het verschil tussen het eiwit en het eigeel een groter contrast mocht hebben. De vorm van het totale beeld is goed naar voren gekomen, dit gold vooral voor de vorm van het eiwit.

Waarom vind je dat iedereen deze zou moeten maken?
Zelf vind ik dat iedereen alles één keer moet maken, niet alleen dit eierdopje. Het handige van het eierdopje is dat je het ook echt kan gebruiken. Pasen is een frisse feestdag waar dit soort ideeën leuk naar voren kunnen komen. 

ei pakket ei pakket ei pakket ei pakket ei pakket

 

Translate »