fbpx

Een wolf maken in een aantal simpele stappen

Hoi mijn naam is Dylan, ik zit op het Grafisch Lyceum Rotterdam en doe de opleiding Mediavormgeven. Hier leer ik alles over het maken van illustraties en grafisch design. Ik loop stage bij het atelier van Simone. Hier werk ik vooral aan illustraties voor Simone haar blogs, ook heb ik meegeholpen met het maken van Simone haar boek.

 

Wat heb ik gemaakt?

Ik heb een wolfje gemaakt en ik laat hier zien hoe jij doe ook kan maken in paar makkelijke stappen.

 

Waarom heb ik dit beeldje gemaakt?

Ik heb dit beeldje gemaakt omdat iemand een probleem had met het begrijpen van het instructie boekje van de wolf. Dus daarom leg ik hier stap voor stap uit wat ik aan het doen ben.

 

Stap 1.

Als eerste stap heb ik met potlood op de steen getekend hoe ik wil dat de vorm van de wolf gaat worden en hoe ik wil dat hij er uit komt te zien.

Stap 2.

Nu ga ik beginnen met het raspen van het beeldje. Ik probeer er voor te zorgen dat de vorm van het beeldje zo veel mogelijk op een wolf lijkt die aan het zitten is. Ik doe dit door de stukjes weg te raspen die buiten de lijnen liggen die ik heb getekend.

Stap 3.

Als ik vind dat de vorm van het beeldje goed is dan ga ik beginnen met het maken van de details. Ik heb er voor gekozen om het te laten alsof hij een soort vacht heeft. Ik heb dat gemaakt door eigenlijk een soort laagjes te maken. Bij het onderste stuk vacht heb ik bijvoorbeeld meer steen weg geraspt dan bij de bovenste laag. Ik heb dat ook gedaan bij de oren van de wolf.

Stap 4.

Bij stap 4 ga ik werken aan de details van de benen en de staart. Ik heb een beetje snel snel de omlijning van de benen en poten gemaakt, ik heb dit op de zelfde manier gedaan als de vacht bij stap 3 .Zoals je kunt zien heb ik aan de linker kant van mijn beeldje een stuk steen afgebroken. Dat heb ik gedaan zodat ik makkelijk de poten kan maken en omdat ik wil dat er nog aan de rechter kant een stuk uitsteek voor de staart

Stap 5.

Mijn 5e stap was om de ruwe vormen van alles een beetje ronder te maken zoals de vorm van de staart, de benen/poten en het hoofd/oren. Ook heb ik de vorm van de rug wat anders gemaakt zodat het meer accuraat is. Want al seen wolf zit is de onderkant van de rug best bol en de bovenkant erg smal, dus dat heb ik nu ook gemaakt.

Stap 6.

Nu ik klaar ben met het raspen ga ik alles goed schuren met de schuur papiertjes, Coarse, Fine en very fine oftewel 1 2 en 3. Ik heb het lang genoeg geschuurd totdat ik hem glad genoeg vond en ik het lekker vond voelen toen ik er met mijn vinger over heen.

Stap 7.

Als laatste stap ga ik mijn beeldje oliën met de kleur intensiverings middel. Ik ben er goed overheen gegaan totdat alles bedekt was met de olie en ik geen licht puntje meer zag. Toen heb ik de olie zo’n 15 minuten laten intrekken. En als je daar mee klaar bent dan is je beeldje af!

Translate »