fbpx
paashaas- banner

Pasen – het perfecte excuus om een schattig paashaasje te maken

Voor Pasen hebben wij een aantal diertjes gemaakt die niet te missen zijn tijdens de paasdagen. Rosa heeft een geweldige paashaas ontworpen en gemaakt. En hier zal ze alles over vertellen. 


Zondag 17 april is het Pasen, dit kunnen wij niet zomaar voorbij laten gaan! Niets is leuker dan kinderen blij maken met zoetigheid, het laten zoeken naar eieren in het ochtendzonnetje en het verven van de gevonden eieren. 

Niet alleen het verven van eieren is leuk voor de kinderen; als zij boven de 10 jaar zijn kunnen zij ook iets helemaal zelf maken. Wij hebben, om dit feest te vieren, een aantal nieuwe ontwerpen gerealiseerd om te beeldhouwen voor of tijdens de paasdagen. Onze stagiaire Rosa, de ontwerper, zal hier alles over vertellen.
pakket paashaas

Wie ben je?
Mijn naam is Rosa, ik zit op het Grafisch Lyceum Rotterdam en doe de opleiding Visual Design. Hier leer ik alles over het maken van illustraties en grafisch design. Op het moment loop ik stage in het beeldhouwatelier van Simone. Hier werk ik voornamelijk aan illustraties, verder ben ik te vinden in de grote ‘’werkplaats’’, waar ik zo nu en dan mag beeldhouwen.

Wat heb jij ontworpen voor de paasdagen?
Mijn verzonnen ontwerp voor Pasen is de paashaas.

Hoe komt het dat je dit design hebt gemaakt?
Om Pasen te vieren is mij gevraagd iets nieuws te bedenken om te introduceren tijdens de Creative Life beurs. Simone vroeg aan mij of ik aan de paashaas zou willen werken, natuurlijk zei ik ja. Een paashaas ontwerpen, hoe schattig is dat?

pakket paashaasKan je meer vertellen over hoe je te werk bent gegaan?
Om te beginnen heb ik foto’s van hazen opgezocht. Deze zijn geplaatst in een moodboard, waardoor ik het kon gebruiken om terug te kijken en als voorbeeld te gebruiken om na te tekenen. Daarna ben ik schetsen gaan maken van hazen vanuit verschillende aanzichten. Hierna heb ik  het startmodel erbij gepakt en heb ik de laatste schets gemaakt van het haasje, op dit moment wist ik de juiste afmetingen en hoe deze eruit zou gaan zien. Vervolgens heb ik de uiteindelijke schets op het startmodel getekend, waarna ik kon beginnen met de karakteristieke eigenschappen van het haasje in de steen te raspen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grote oren, het pluimstaartje en het schattige snoetje. Na verloop van tijd heb ik deze eigenschappen steeds netter en duidelijker bewerkt, tot het één duidelijk geheel werd. Tot slot is het haasje met drie verschillende schuurpapiertjes geschuurd tot hij helemaal glad was.

pakket paashaasWaardoor heb je je laten inspireren dit design te maken? Heeft het lang geduurd tot je met het perfecte ontwerp kwam? Vertel over je proces.
Voornamelijk heb ik gekeken naar voorbeelden en foto’s van hazen, zo heb ik zoveel mogelijk de karakteristieke eigenschappen van een haasje gaan overnemen. Naar mijn mening moest het niet te realistisch worden, aangezien dat amper na te maken is in steen. Wel is het duidelijk genoeg om te herkennen als haasje.

Ben je nog altijd tevreden over het ontwerp?
Absoluut. Voor het feit dat dit één van mijn eerste beeldjes is, ben ik meer dan tevreden met het ontwerp en de uitwerking van het haasje. Ook ben ik van plan er meer te maken, nu ben ik bijvoorbeeld al bezig met een nieuw beeld; een schaapje.

Waarom vind je dat iedereen deze zou moeten maken?
Waarom zou je geen paashaas willen? Een heel schattige toevoeging op de ontbijttafel wat erg makkelijk te maken is. Zelf zou ik er geen twee keer over na hoeven te denken.

 

Translate »