fbpx
blog - thuis met kinderen werken

Wat kan je doen nu de kinderen thuis zijn van school?

Beeldhouwen is een leuke activiteit om met de kinderen te doen en interessant voor kinderen en ouders.

Met steen werken kan je al vanaf een jaar of 6, met een beetje hulp. Vaak niet meer dan even voordoen. In ons atelier waar wij veel met kinderen werken van verschillende leeftijden merken wij dat ze het enorm snel doorhebben.

Vaak is maar even begeleiding nodig en kunnen ze de rest van de middag zelf aan de slag.

Om de tafel waar op gewerkt wordt te beschermen voor stof of eventueel een kras van de steen of rasp, is vaak een vuilniszak met daarop een placemat al voldoende. Voordeel is ook dat de vuilniszak wat statisch is en het stof er dus fijn aan blijft plakken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de kinderen het stof binnenshuis natuurlijk niet blazen!

In de tuin is dat natuurlijk geen probleem. De meeste kinderen vinden het heerlijk om met het stof te spelen. Het voelt heel zacht aan en heeft mooie kleuren.

Met de rasp kan je snel en makkelijk steen verwijderen. Probeer de kinderen aan te leren om vooruit, dus van je af, kracht te zetten en terug niet over de steen te gaan. De wat oudere kinderen zullen dat snel onder de knie hebben.

Zo gaat de rasp langer mee en kunnen er heel veel beelden mee gemaakt worden.

Voor de jongere kinderen is schuren met de matjes ook heel fijn. Ook voor volwassenen voelt het bijna als meditatie. Startmodellen zoals de dolfijn zijn ook prima te doen voor kleine kinderen, jonger dan 6 jaar, en dan glad te schuren met de matjes. Ze vinden dat een heerlijk klusje.

Bij alle diy pakketten vind je een link naar de uitgebreide handleiding, kinderen gaan vaak liever zelf op ontdekkingstocht, en een video met hoe de vormen gemaakt kunnen worden.

Mochten er toch nog vragen zijn dan hebben wij een snelle helpdesk via de WhatsApp. Even een vraag en foto doorsturen en ons team helpt je weer op weg.

Vergeet vooral niet zelf ook even te ontspannen nu de druk tussen privé en werk zo hoog is en vele van ons in thuisisolatie zitten!

Laten jullie de mooie werkjes van de kinderen en van jezelf zien?

Translate »