fbpx

Maak een gave lama van speksteen

Hoe maak je nu zo’n gave lama? Dat leggen we stap voor stap uit. En het fijne is, het is heel makkelijk om te maken.

Aanschaffen

Schaf het voorbewerkte dier aan in speksteen, de lama. Dat kan via deze link.

Hoe begin je?

Ga op zoek naar afbeeldingen van Lama’s. Print de plaatjes uit in zwart/wit, zo zie je minder alle afleidende details en meer de hoofdlijnen. De lama een wollige bovenkant en smalle pootjes en een platte staart en een dikke, lange nek met best een kleine kop. Teken wat lijnen op je speksteen. Doe dat met houtskool, wasco krijt of een potlood.
Als je bepaald heb wat je kan weghalen, ga je beginnen.

Bekijk de lama steeds van een andere kant. De poten zijn al los en ronder zijn geraspt. Ga nu ook naar de smalle kop kijken en werk steeds van de achterkant naar de kop toe.

Werk alles een beetje bij. Maak het ronder en een steeds groter verschil dan in het begin. Met het puntje van de rasp kan je kleine delen weg krassen, zoals de staart en de kop. Klaar met raspen? Ga dan aan de slag met schuurpapier en maak de lama glad. Blijf schuren, de kleur wordt dan steeds mooier! Schuren gaat het makkelijkste met een schuurmatje met een fijn en zeer scherpe korrel. Je heel lang met de onze schuurmatjes doen.

Heb je alles goed geschuurd?

Dan kan je je speksteen afwerken met olie en was van Sam Stone. Was het leuk om te maken? Laat je resultaat zien op onze Facebook pagina of deel op Instagram met #samstone. Wij zijn heel benieuwd!

Translate »