fbpx

Torso in speksteen maken

Eén van de grootste uitdagingen is het maken van een torso. Om nu gelijk uit een ruw stuk steen een torso te maken is wel heel hoog gegrepen. Er zijn ook torso-modellen die je als start kan gebruiken en toch altijd een eigen uitwerking hebben.

Hoe werkt het?

Simpel! Op internet zoek je verschillende foto’s van beeldhouwtorso’s. Dan ga je naar onze shop en bestel je de vrouwen of mannen torso doe-het-zelf pakket. Je pakt het DIY-pakket uit en pakt alles wat je nodig. Leg alle spullen klaar: rasp, schuurmatjes, olie, was en de torso. Lees de instructies goed door uit het handige boekje. Dan gaan we nu kijken naar de foto’s die je hebt op gezocht op het web en gaan wij de contouren op de steen tekenen. Dat kan met houtskool (handig wegvegen), maar het kan ook met een krijtje of een scherp potlood.

Ik heb er twee getekend van de man. Het is duidelijk te zien waar je eerst aan de buitenzijde steen gaat wegraspen. Bij de vrouwen torso heb ik de helft van de steen al een beetje bewerkt en aangegeven wat er is veranderd van de ruwe steen.

Probeer dit hetzelfde op jouw eigen torso te doen. Neem de tijd voor je gaat raspen. Rasp rustig en beheerst en kijk tussendoor steeds naar je foto’s en je torso. Tevreden met het resultaat? Dan is het tijd voor de afwerking van je torso. Daarover vind je alles in het uitgebreide instructieboekje.

Binnenkort komt ook de grote torso van 30 cm hoog online. Hier zie je hoe wij dat in de les in het atelier doen. Dus ook met de foto’s ernaast. Steeds kijken welke lijnen je in je beeld wilt terug zien en welke gewoon te veel detail zijn. Niet alles hoeft terug te komen. Het mag ook een strakker beeld zijn zonder al te veel details. ​Probeer daar zelf goed over na te denken voordat je eraan gaat beginnen. Klik hier voor een voorbeeld van de torso man en torso vrouw in het DIY-pakket. De torso is een vorm die echt wat langer duurt dan bijvoorbeeld een ster. Maar is echt leuke uitdaging. Laat het resultaat zien op de social media met de hashtag #samstone.

Translate »