fbpx

Stage lopen bij SamStone!

Misschien heb je een meid door het atelier zien lopen met een camera, of aan de keukentafel zien zitten met haar laptop. Dat ben ik, en ik kom me even aan je voorstellen. Ik ben Vera de Vries, 18 jaar en ik ben stagiaire bij Simone van Olst. Ik studeer Mediavormgever Visual Design met de specialisatie Art&Design (Mixed Media) aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Voor mijn derde leerjaar loop ik stage bij Simone van september tot en met januari. Zoals ik eerder al noemde heb je me misschien wel zien lopen met mijn camera, of heb ik je samen met Simone geïnterviewd. Ik maak namelijk een deel van de media content voor het atelier en SAMSTONE tijdens deze periode. De nieuwe kerstflyer, de nieuwe productfoto’s op de site van SAMSTONE en natuurlijk de video’s die je misschien al voorbij hebt zien komen. 

Zo, dat was een korte introductie over wat ik doe bij Simone. Maar misschien vind je het wel interessant om wat meer over mij te lezen. Voor jou heb ik dit blog geschreven.

Wat is mijn vooropleiding?

Op mijn zestiende heb ik 4 havo afgerond op het Marecollege te leiden. Ik had scheikunde, wat ik interessant vond maar helemaal niet kon of begreep. Ik wilde dingen doen waar ik enthousiast van werd, in plaats van elke dag lesstof proberen naar binnen te werken en er niet vrolijker van worden. Daarom besloot ik voor mijn eigen weg te gaan en ben ik een opleiding gaan doen, zonder mijn vijfde jaar havo te beginnen. Die opleiding doe ik nu nog steeds en ik ben bijna klaar. 

Wat ik hierna ga doen, weet ik nog niet. Maar het zal zeker niet saai zijn! Aldus de bekende quote van David Bowie, een van mijn voorbeelden. Ik wil de wereld in, kijken wat voor mogelijkheden er eigenlijk zijn en ik wil hiermee beginnen in mijn tussenjaar na deze opleiding. Een maand naar Engeland, Ierland of Schotland (of meerdere). Om gewoon met mezelf te zijn, mijn eigen keuzes te maken, nieuwe dingen te ontdekken en jezelf te leren kennen. Als covid dit toelaat natuurlijk… 

Ik luister heel veel naar muziek, jaren 60 en 70 rock, artiesten/bands zoals Fleetwood Mac, Led Zeppelin en Janis Joplin. Maar ook hardrock en metal of jaren 80 pop. Ik verzamel vinyl en heb een toffe platenspeler. Muziek help mij ontspannen, focussen of afleiden als het nodig is. Ik heb gehoord dat voor veel beeldhouwers het beeldhouwen heel ontspannend is. Zelf heb ik het nog nooit echt gedaan.

Maar wat doe ik dan eigenlijk als videomaker/photoshopper/illustrator bij een beeldhouwster als Simone?

Met mijn specialisatie Art&Design hebben we ook veel met onze handen gewerkt. We hebben bijvoorbeeld een studio ontwerp gemaakt op schaal, in een zelfgemaakte houten kist. Of een scepter van hout en klei met een verhaal dat je erin terug kunt zien. Ik wilde niet alleen maar logo’s en visitekaartjes maken op mijn stage. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in edelstenen en kristallen. Ik geloof dan ook in de kracht die bepaalde stenen kunnen hebben en dat ze invloed kunnen hebben op sfeer en gemoedstoestand. Astrologie geloof ik ook in, niet de maandelijkse horoscoop in een meiden magazine, maar persoonlijke horoscopen die al je planeten (de standen) etc. meenemen wel.

Ik wil graag leren hoe het is om te leven, om te doen waar je blij van wordt en hoe je dat kunt bereiken. Bij Simone krijg ik veel creatieve vrijheid en dat is heel fijn. Ik leer veel, vooral door eigen initiatief en onderzoek op internet. Dat zijn dan wel de technische dingen wat echt met bijvoorbeeld de programma’s te maken heeft waar ik mee werk.

Ik leer ook veel op sociaal vlak, professioneel en werk vlak, dat dan wel van Simone, Alex en andere collega’s en mensen in het atelier. Ik leer hoe het is om een baan te hebben, om geld te verdienen met dingen doen die ik interessant en leuk vind. Maar ook hoe het is om soms door te moeten bijten, dingen doen waar ik minder zin in heb en misschien wel angsten te overwinnen. 

Naast mediavormgever ben ik actrice, daar zou je me ook nog van kunnen herkennen. Ik ben nu bezig met de tv serie ‘Oogappels’ van BNNVARA en ITV studios. Daarin speel ik Pip, dochter van Fabie gespeeld door Bracha van Doesburgh. Ik vind acteren onwijs tof, alleen weet ik nog niet of de wereld eromheen de wereld is voor mij. Nog een reden waarom ik nog niet weet wat ik hierna wil studeren.

Maar goed, dat ben ik dus. Ik werk nu zo veel mogelijk thuis i.v.m. covid. Maar mocht je me nog een keer zien zitten of zien lopen met mijn camera mag je me altijd aanspreken of iets vragen!

Translate »